2018-02-06 12:39:18• hírek • Bede Emőke

Mi lesz veled, Pescarus-tó?

A napokban Szatmárnémeti lakói arra lettek figyelmesek, hogy az egykor szebb napokat látott tó területén munkagépek jelentek meg, és minden jel arra mutatott, hogy feltöltik a medret. Felvetődött tehát a kérdés, hogy mit is tervez a tulajdonos a területtel.

A Pescarus-tó hajdan sok szatmári kedvenc időtöltési helye volt: többen emlékeznek még a csónakázással és napfürdőzéssel töltött időkre. Mára már csak híre maradt meg a tónak, medrét benőtte a nád és a mindenféle bozót, sokan pedig szemétlerakónak használják. Azonban az elmúlt napokban munkagépek jelentek meg a tó területén.
 

Hogy kiderítsük, mi is történik a Pescarus-nál, felkerestük Józsa Jánost, a Szatmári Római Katolikus Püspökség sajtóreferensét, ugyanis a tó területe jelenleg a katolikus egyház tulajdonában áll. Mint arról Józsa János beszámolt, a terület állapotának leromlása már azelőtt megkezdődött, mielőtt az egyház átvette volna azt. Már akkor szemetes és szennyezett volt a meder, mi több, a közegészségre nézve is veszélyesnek ítélték.
 

A város látképét csúfító terület helyzetére mindenképp megoldást kellett találni, így az egyház komoly döntéseket hozott. „A terület állapotában változtatást igényel, feltöltése, hasznosítása indokolt. A Püspökség nyitott annak tekintetében, hogy mielőbb sikerüljön rendeltetést találni a teljes területnek” –mondta el Józsa János, és a legnépszerűbb közösségi oldalra felkerült képek tanulsága szerint az egyház komolyan is gondolja ezt. A döntésnek köszönhetően ugyanis munkához láthattak a gépek, elkezdték feltölteni a rég kiszáradt medret. Hogy pontosan milyen rendeltetést szánnak a területnek, arról egyelőre nem kaptunk felvilágosítást. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: